Ex-undercoveragent Kris Daels vrijgesproken voor misbruik van vertrouwen

© BDW

Ex-undercoveragent Kris Daels heeft niets verkeerd gedaan bij het beheer van een residentie in Gent. Het Gentse parket en de Vereniging van Mede-eigenaars beschuldigden Daels van onregelmatigheden. Maar de rechter in Gent volgde die redenering niet. Daels werd over de hele lijn vrijgesproken.

De zaak sleept al aan van in 2009. Toen werd Kris Daels, bekend van zijn boek Alpha 20, waarin hij vertelt over zijn undercoverwerk, en ooit geëngageerd bij Lijst Dedecker (LDD), geschorst als politieman. Oorzaak was een klacht door de Vereniging van Mede-eigenaars van residentie Zweden, een flatgebouw in de Scandinaviëstraat in Gent.

Het bedrijf van Daels regelde in de residentie Zweden de syndicus. Toen in 2007 de syndicus werd vervangen, doken volgens de Vereniging van Mede-eigenaars en het Gentse parket onregelmatigheden op.

Vrijspraak over de hele lijn

Het parket eiste zes maanden cel en 3.000 euro boete voor Daels. Maar de rechter in Gent volgde het openbaar ministerie niet en sprak Daels vrij. Volgens de rechter was een deel van de feiten niet bewezen, een ander deel was verjaard.

“Dit onderzoek was een rechtsstaat onwaardig”, reageert Kris Daels aan nieuwsblad.be. “Ik ben nu vrijgesproken. Ik sluit een boeiende en drukke periode af. Ik heb mijn schorsing benut om master in de Rechten te worden.” Daels is ondertussen ook lesgever aan de politieschool.

Met zijn diploma Rechten lonkt Daels nu naar de advocatuur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen