Inbrekers plunderen krantenwinkel leeg: “Pas toen ik de winkel binnenkwam en de lege kassa zag, wist ik hoe laat het was”

© Sbr

© rr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Drie gemaskerde mannen hebben dinsdagnacht ingebroken in krantenwinkel Mikado. Ze stalen 25.000 euro aan sigaretten, geld en zelfs speelgoed. Bij garages wat verderop werden de bestelwagen en fietsen van slager Geert Beyls gejat.

Geoffrey Sabbe en Bert Feys

Zaakvoerster Conny Nys (53) merkte pas woensdagmorgen op dat er was ingebroken in haar krantenwinkel Mikado en aangrenzende woning op de hoek van de Roeselaarsestraat en de Stadendreve. “Pas toen ik in mijn winkel kwam, zag ik dat er speelgoed weg was. Vreemd dacht ik, tot ik wat verder de lege kassa zag liggen. Toen wist ik hoe laat het was.”

Op haar bewakingsbeelden zag Conny hoe om 00.45 uur drie gemaskerde mannen haar winkel binnen drongen. Ze gingen een uur lang ongestoord hun gang. Ook een buurman die boven de winkel woont en om 1 uur via een andere gang thuiskwam, merkte niets op.

“Ze forceerden eerst mijn elektrische poort in de Stadendreve”, zucht Conny. “Daarna braken ze nog een dikke houten deur open. Ze hadden het vooral gemunt op mijn nieuwe levering sigaretten die pas dinsdag was aangekomen. Alles namen ze mee. Ook het geld uit de kassa en zelfs speelgoedautootjes voor kinderen.”

Op de camerabeelden zijn de zwartgeklede mannen duidelijk te zien. Ze droegen bivakmutsen en handschoenen en staken hun buit in vuilniszakken. “Ze keken ook in de frigo en namen zelfs een sixpack Jupiler mee”, weet Conny. “Via een binnendeur zijn ze in mijn huis geweest. Ze trokken wat lades open, maar daar is niets weg. Rond 1.45 uur verdwenen ze.”

Wellicht sloegen dezelfde daders wat verderop toe in de Dadizeelsestraat. Daar werd ingebroken op een parking met negen garageboxen. De dieven stalen er de Citroën Jumpy van slagerij Geert en Annemie die buiten stond geparkeerd. Ze braken ook de garages open en namen nog twee elektrische fietsen mee van slager Geert Beyls. Van een buurman was een televisietoestel weg. De politie kwam gisteren nog langs om een sporenonderzoek te doen. In de winkel van Conny vonden ze alvast één voetspoor.

“Het is al zeker de tiende keer in 35 jaar dat hier wordt ingebroken”, zucht de vrouw. “Na de laatste keer tien jaar geleden dacht ik nochtans dat het niet meer kon lukken. Ik heb er een bunker van gemaakt, maar toch zitten ze weer binnen. Heel frustrerend.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen