© Belga

Tot twee jaar celstraf voor steekpartij in pitabar

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft straffen tot twee jaar effectief uitgesproken tegen drie verdachten die vorig jaar betrokken waren bij een wilde steekpartij in pitabar Sphinx in Merksem. Daarbij werd een personeelslid van de pitabar negen keer gestoken.

vdaa

De feiten dateren van 3 juli 2016. Het bizarre verhaal zou begonnen zijn met een ruzie op Instagram, tussen Bilal B. (24) en Zohir A., een werknemer van pita Sphinx. De ruzie op het internet escaleerde, toen Bilal B. en Zohir A. afspraken om elkaar te “treffen” aan de pitabar.

Bilal B. trommelde zijn broer Soufiane en zijn vriend Salman Omar T. op als versterking. Bij Sphinx stond ook een ‘ontvangstcomité’ klaar, waardoor de meeting al snel ontaardde in een schermutseling.

Bilal B. (24) wordt nu veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf en een boete van 600 euro. Tegen zijn broer werd een gevangenisstraf van één jaar uitgesproken. De derde beklaagde, Salman Omar T., werd veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur en een boete van 300 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER