© Luc Valkeneers

© Luc Valkeneers

© Luc Valkeneers

© Luc Valkeneers

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Leerlingen geven energie aan hun leerkrachten

De leerlingen van het zesde jaar elektrische installaties en mechanica van de Provinciale school van Munsterbilzen hebben dit jaar een oplaadinstallatie ontwikkeld voor het opladen van de batterijen van de elektrische fietsen van hun leerkrachten.

Luc Valkeneers

Er komen steeds meer leraars met de E-bike naar school. De vraag naar oplaadpunten steeg hierdoor zienderogen. Meteen een kolfje naar de hand van deze ondernemende jongeren.Voorwaarde was wel dat de energiebevoorrading op een milieuvriendelijke manier diende te gebeuren met alternatieve energiebronnen. Uiteindelijk, na geëxperimenteerd te hebben met inductief laden, werd er gekozen voor wind- en zonne-energie.De windgenerator wordt momenteel ontwikkeld door de mecaniciens van de school en zal volgend schooljaar in gebruik genomen worden. De bevoorrading op zonne-energie werd onlangs in gebruik genomen. Dit tot tevredenheid van het fietsend personeel en de fiere leerlingen.

Dit project wordt betaald met gelden van de Europese gemeenschap en kadert in een groter internationaal uitwisselingsproject –“Erasmus+” met studenten uit 5 Europese lidstaten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer