© Diana Grasso

Okra Hasperhoven smult van soep van Soeptrinette

Woensdag was de Soeptrinette paraat op de activiteitennamiddag van Okra Hasperhoven. Okra genoot van lekkere soep van de Soeptrinette en beleefden een leuke kaart -en hobbynamiddag.

Diana Grasso

Woensdag beleefden de leden van Okra Hasperhoven in Overpelt een speciale namiddag. Elke woensdag organiseren ze er een kaart- en hobbynamiddag aan de Pallieterschool. Deze keer bracht de Soeptrinette van vzw de Biehal STC uit Lommel lekkere verse soep. De actieve senioren wisten de champignonsoep en tomatensoep wel te smaken.Ontmoetingsmomenten creëren is het doel van de Soeptrinette. Iedereen is van harte welkom de op kaart- en hobbynamiddag van Okra op woensdagnamiddag.

Soep als bindmiddelDe Soeptrinette is een onderdeel van het project ‘Soep als Bindmiddel’, een subsidieprogramma van Leader Kempen en Maasland. Dit project wordt uitgevoerd door het Sociaal Tewerkstellingscentrum vzw De Biehal uit Lommel. Het project wordt gesubsidieerd door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling en loopt tot juni 2018. Maar ook daarna blijft de Soeptrinette een vaste waarde in Noord-Limburg. ‘Soep als Bindmiddel’ focust op het opzetten van samenwerkingsverbanden en activiteiten met verenigingen met het oog op het bieden van een sociaal netwerk.

Sociaal doelDagelijks bereiden de medewerkers van vzw de Biehal, een sociaal tewerkstellingscentrum, verse soep. Aan de Soeptrinette heb je telkens de keuze uit verschillende soorten versgemaakte soep. Je vindt de soepmobiel op de markten in Overpelt, Neerpelt, Hechtel, Eksel en Bree.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer