Bedrijf schenkt nieuwe fietsen na diefstal tijdens ‘duizend kilometer tegen Kanker’

Steve Firleyfyn en zijn neef Sam uit Puurs kunnen dankzij een bedrijf uit Beringen weer met nieuwe fietsen actievoeren voor Kom op Tegen Kanker. Vorige maand gingen dieven nog aan de haal met één van hun meest waardevolle fietsen.

ToRo

“Het ging om de tweewieler van mijn broer,” legt Steve Firlefyn uit. “Zijn dochtertje Svenja overleed vijf jaar geleden al aan kanker. Meteen schoot hij in actie en begon hij met een wielerploeg om geld in te zamelen voor Kom op tegen Kanker. Zelf is hij dit jaar echter ook gestorven aan de ziekte. Voor zijn dood vroeg hij mij nog om het werk verder te zetten, en vooral verder te rijden. Ik moest met zijn fiets de ‘Duizend kilometer tegen kanker’ uitrijden. Een taak die ik met veel plezier gedaan heb.”

Maar vorige maand liep het na de laatste rit wel mis. Harteloze dieven stalen de fiets van zijn overleden broer. Een emotioneels verlies, dat niet meer te vergoeden is. Maar toen fietsfabrikant Ridley uit Beringen het nieuws hoorde schoten ze toch meteen in actie. “Helaas maken we dat type fiets niet meer,” aldus Thibaut Norga van Ridley. “Maar we besloten wel twee gelijkaardige sportfietsen cadeau te doen aan dit nobel initiatief.” Donderdag werden ze in Beringen overhandigd. “We gaan nu verder fietsen, en nog meer geld inzamelen tegen kanker,” beloven Steve en Sam.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer