© AFP

Storing kostte British Airways meer dan 90 miljoen euro

De enorme computerstoring waardoor British Airways eind mei honderden vluchten moest schrappen, heeft de Britse luchtvaartmaatschappij volgens een eerste schatting circa 80 miljoen pond (91 miljoen euro) gekost. Dat heeft Willie Walsh, de hoogste baas van IAG, het moederbedrijf van British Airways, donderdag gezegd tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering in Madrid.

Een stroomstoring legde op zaterdag 27 mei het computernetwerk van BA volledig plat. Het was pas na drie dagen volledig hersteld. British Airways moest 726 vluchten schrappen, of 28 procent van de tijdens die drie dagen geplande vluchten. Zowat 75.000 passagiers zagen hun reis geannuleerd of vertraagd.

“Ik weet dat het een vreselijke ervaring was voor veel van onze klanten en dat spijt ons echt”, zei Walsh donderdag. Hij voegde toe dat getroffen reizigers zo snel mogelijk een compensatie zullen krijgen.

Walsh ging donderdag niet dieper in op de oorzaak van de problemen. Er is een onafhankelijk onderzoek bezig, zei hij. Eerder had de topman gezegd dat een menselijke fout aan de basis lag van het stroomincident.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer