Styliste van de sterren geeft tips voor je zomergarderobe

De zomer begint heel binnenkort en zoals het er nu uitziet, wordt het een zeer zwoel seizoen. Reden te meer om je kleerkast - en je reiskoffer - er optimaal op af te stemmen. Dat lukt vast met de tips van Rachel Zoe, styliste van Hollywoodsterren.

vwh

Rachel Zoe heeft een speciale style box, een doos met enkele key kledingstukken, uit om de zomer stijlvol door te komen. Voor de styliste is er één gouden regel: “Als je nu op vakantie gaat of niet en gewoon op kantoor bent: ik vind het belangrijk dat je de zomer voelt dankzij elk aspect van je outfit”, zegt ze in een Facebook-video.

Hoedjes

Een hoed is altijd een goed idee. En in de zomer mag die gerust een frivole look hebben. Denk aan een neutraal exemplaar met franjes of pomponnetjes als versiering.

Multifunctionele kimono

De styliste is ook vol lof over een kimono, bij voorkeur licht transparant. Je kunt het kledingstuk losjes over eender welke outfit dragen. Over een short en top oogt het een tikje bohemien, over een badpak of bikini is het handig omdat je makkelijk kunt wisselen tussen zwembad en snel even naar binnen hollen om een ijsje te halen. Een zwart jurkje krijgt er meteen meer schwung door. Draag hem met een bijpassende riem of maak een statement met een van je eigen, eventueel bredere, riemen. Laat de kimono openwaaien voor een extra luchtig effect.

Sjaaltje

Een sjaaltje is nog zo’n onmisbaar zomers item. Draag het rond je hoofd voor een rock-’n-rolllook, of zet er een hoed over zodat hij beter op zijn plaats blijft zitten. Laat het een beetje zien onder de rand van de hoed voor een speciaal effect.

Accessoires

Een zomerse look werk je af met een zonnebril. Vergeet geen juwelen die geschikt zijn voor allerlei gelegenheden zoals een fijne halsketting die je alleen kunt dragen. Of volg de trends van het moment en combineer verschillende halskettingen over elkaar. De kleinste ketting mag je altijd dragen voor een unieke touch. Draag daar nog bijpassende oorbellen en lichte make-up bij en je bent helemaal on fleek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer