Verzender poederbrieven Nevele opgepakt

© mco

Een man heeft bekentenissen afgelegd over het versturen van brieven gevuld met poeder, suiker en paardenmest. Dat meldt Radio 2 vrijdagnamiddag.

wver

Donderdagmiddag werd poeder ontdekt in een envelop in het postkantoor in Nevele en maandag werden twee postbodes onwel in deelgemeente Landegem, nadat ze in contact waren gekomen met wat later suiker bleek te zijn.

In het postkantoor, op de hoek van de Kloosterlaan en de Gezusters Lovelingstraat, werd donderdag poeder ontdekt in een envelop. De hulpdiensten vermoedden dat het om een envelop gaat van de persoon die maandag ook al voor een interventie zorgde, maar er werden geen risico’s genomen. Er werd een veiligheidszone rond het kantoor ingesteld en het poeder werd opnieuw onderzocht door de civiele bescherming. Het ging om hetzelfde materiaal als maandag maar deze keer zat er onder meer bruine suiker in.

“Volgens een eerste analyse gaat het om hetzelfde materiaal als maandag. Er moet nog een extra controle in het labo gebeuren, maar het is niet gevaarlijk. Er is een duidelijke link met de vorige enveloppen. Ze werden in dezelfde brievenbus gepost en droegen dezelfde kentekenen”, zegt burgemeester Johan Cornelis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen