© Photo News

Het blijft maar megabedragen regenen: Everton legt maar liefst 28 miljoen euro neer voor doelman

Sunderland-doelman Jordan Pickford trekt naar Everton. Dat bevestigde zijn nieuwe club donderdag. De ploeg van Rode Duivels Romelu Lukaku en Kevin Mirallas legt 25 miljoen pond (28,5 miljoen euro) op tafel voor de Engelsman. Dat bedrag kan via bonussen nog oplopen tot 30 miljoen pond (34,5 miljoen euro). In dat geval overtreft Pickford het clubrecord van Lukaku (28 miljoen pond).

De 23-jarige Pickford speelde sinds januari 2016 voor Sunderland. Dit seizoen speelde hij 29 keer in de Premier League en slikte hij daarbij 50 doelpunten. Sunderland degradeerde, maar Pickford maakte toch een goede indruk en genoot aandacht van meerdere clubs in de Premier League. Hij mag zich met zijn transfer naar Everton achter Gianluigi Buffon (Juventus) en Ederson (Manchester City) zelfs de op twee na duurste keeper in de geschiedenis noemen.

“Dit is een geweldige club en het is voor mij een grote kans. Ik denk dat dit het juiste moment is om hierheen te komen”, vertelt Pickford op de website van Everton. Afgelopen seizoen was het vooral de Spanjaard Joel Robles die in de goal stond bij Everton.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer