© FJMDESIGN

© FJMDESIGN

thumbnail: null
thumbnail: null

Scala: van braaf meisjeskoor naar metalbruiden op Graspop

Graspop is donderdag afgetrapt onder een gunstiger gesternte dan vorig jaar. Prachtig weer en geen modderspat te bespeuren. En met een geslaagd muzikaal experiment: de metalbruiden van Scala.

malu, sir

Het was even aanschuiven aan de inkom en aan de persoonscontrole vanwege de veiligheidsmaatregelen, maar Graspop kende voor de rest een vlotte aftrap. De ‘Belgische donderdag’ mocht alvast op veel belangstelling rekenen. De Limburgse frontman van de Antwerpse band Bear, Maarten Albrechts, dook de frontstage in en kreeg zijn zin met de eerste Desselse moshpit. Straffe band om in de gaten te houden. King Hiss speelde losjes de volle Metaldome aan flarden. Dit kon wel eens de erfopvolger van Channel Zero worden.

Lieve metalheads

Maar de opvallendste naam op de affiche was zonder twijfel die van Scala, voor de gelegenheid omgedoopt tot Brides of Lucifer. Het optreden van het meisjeskoor is zo goed dat ze twee keer in de Marquee staan: niet alleen donderdag, ook vrijdagavond treden ze er op.Niet mis voor een groep die amper negen maanden geleden werd opgericht.

“Het idee kwam van een Duitse metalhead die ons nummer ‘Seashell’ herschreef tot een metalversie”, zegt Steven Kolacny, begeleider van het koor en onder andere samen met Koen Buyse van Zornik oprichter van de nieuwe covergroep. “Er zijn nog zenuwen, maar onze crew zegt dat metalheads hele lieve mensen zijn”, lacht zangeres Lokke Dieltens.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer