© PN

Laszlo Bölöni op weg naar de Bosuil als hoofdcoach

Antwerp is nog de enige eersteklasser zonder trainer, maar lang duurt dat niet meer. De nieuwe sportieve baas Luciano D’Onofrio heeft de ideale T1 in gedachten om van de Great Old weer een succesvolle club te maken: Laszlo Bölöni (64). De Roemeen, die Standard in 2009 naar de titel leidde, staat voor discipline en is een coach met wie grote namen best graag samenwerken. Komt de deal rond, dan kan het duo D’Onofrio-Bölöni Antwerp snel laten groeien.

GeGy, JuGe

De namen van Frank Vercauteren en Peter Maes circuleerden wekenlang in en rond de Bosuil, maar de komst van Luciano D’Onofrio als nieuwe sportieve baas deed alles veranderen.

Als baas van Standard haalde D’Onofrio Laszlo Bölöni in 2009 naar Sclessin om Michel Preud’homme op te volgen. Bölöni leidde de Rouches naar de tweede titel op rij.

Zonder ongelukken gaat Bölöni de Antwerpse technische staf leiden met assistent Wim De Decker als rechterhand. Wellicht brengt hij zelf nog wat mensen mee, maar keeperstrainer Jerry Vanacker en fysiektrainer Frederic Renotte zullen in principe aan boord blijven om een zekere continuïteit te waarborgen.