© rr

Antwerpse verdachte van dubbele moord in Nederland wordt overgeleverd

Antwerpenaar Youssef C., die gezocht werd voor zijn mogelijke betrokkenheid bij een dubbele moord in Nederland en vorige week donderdag in Beringen werd opgepakt, zal aan de Nederlandse justitie worden overgeleverd. Dat heeft de raadkamer in Hasselt vrijdag beslist en dat vernam Belga van zijn Nederlandse advocaat Johan Mühren. Eerder deze week weigerde Youssef C. vanuit de gevangenis overgebracht te worden om bij de procureur te verschijnen.

Daarom verscheen de verdachte vrijdag voor de raadkamer. “Het was een korte raadkamerzitting. Er is beslist om hem over te leveren. De overlevering zal binnenkort gebeuren. Wanneer dat zal zijn, weten we nog niet”, aldus advocaat Mühren.

Youssef C., die blijkbaar in Beringen ondergedoken leefde, werd gezocht voor de dubbele moord in het Nederlandse Noord-Brabants plaats Hooge Zwaluwe. In oktober 2015 werden No Surrender-voorman Brian Dalfour en de Macedoniër Muljaim Nadzak dood aangetroffen in een vakantiehuisje in de Hooge Zwaluwe. Het zou gaan om een ripdeal, waarbij drugs afhandig werden gemaakt.

Vorige week vrijdag verscheen Youssef C. al voor de onderzoeksrechter in Hasselt waarna hij naar de gevangenis werd overgebracht. De verdachte, die volgens Vlaamse media een bekende Antwerpse drugscrimineel is, ontkent zijn betrokkenheid bij de moordzaak in Nederland. Hij is de vijfde verdachte die nu opgepakt is. Zijn Nederlandse raadsman Johan Mühren liet eerder al weten dat Youssef C. wilde meewerken aan de verkorte procedure voor overlevering aan de Nederlandse justitie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER