Ex-studente La Cambre wint modeprijs luxeconcern LVMH

Marine Serre, afgestudeerd aan de Brusselse academie La Cambre, heeft de LVMH-Prize gewonnen, een modeprijs die in het leven werd geroepen door het moederbedrijf van grote modehuizen zoals Louis Vuitton, Dior en Céline.

edm

Popzangeres Rihanna mocht vrijdag de prijs overhandigen aan de 25-jarige Marine Serre, in de Fondation Louis Vuitton in Parijs. De Franse ontwerpster, die op haar twintigste naar Brussel verhuisde, studeerde pas vorig jaar af aan La Cambre (met grootste onderscheiding, wat niet vaak voorkomt) en kwam na stages bij onder andere Annemie Verbeke, Maison Margiela en Dior terecht in het atelier van Balenciaga.

Haar afstudeercollectie Radical call for love, geïnspireerd door de aanslagen in Parijs en Brussel, is een mix tussen luxueuze Arabische kleding uit de 19de eeuw een hedendaagse streetwear. De collectie gooide eerder hoge ogen op het festival van Hyères en levert haar nu de LVMH-Prize op, goed voor 300.000 euro en een jaar lang begeleiding om haar eigen label op te starten.

Bovendien is Serre ook nog steeds in de running voor een subcategorie van de Franse modeprijs Andam, die wordt uitgereikt door het ministerie van Cultuur. Serre zelf werkt intussen naarstig verder. Ariana Grande droeg een van haar ontwerpen voor een show in Los Angeles en de ontwerpen van Serre zullen vanaf september verkocht worden bij onder andere Dover Street Market, Opening Ceremony en Nordstrom.

Het is al de vierde keer dat de LVMH-Prize wordt uitgereikt. Het Franse luxeconcern wil met de modeprijs jonge ontwerpers ontdekken en ondersteunen. Eerder waren ook de Belgische ontwerpers Bruno Pieters, Tim Coppens en Glenn Martens al eens genomineerd voor de prestigieuze modeprijs.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer