© HBVL

Wat te doen dit weekend? Dit zijn onze tips

Ben jij nog op zoek naar een leuk uitje met vrienden of met het hele gezin dit weekend? Wij helpen je op weg met deze zeven tips.

eco

Wandelen van verhaal naar verhaal

De oude Pastorie van Oostham is zondag de uitvalsbasis voor het event Ferm Werm. U vertrekt er op ontdekkingstocht langs verhalenvertellers, poëtische voorstellingen en een marionettenspel. Tijdens doorlopende workshop leert u hoe u een gekke hoed kan maken uit pakpapier. Ferm Werm is bedoeld voor jong en oud

Zondag van 13.30 tot 18 uur. Pastoriestraat. Gratis toegang. Meer info: www.ham.be/fermwerm

Festival met 40 Belgische reuzen

Om de verjaardag van de Landense Reuzengilde te vieren, wordt er in Landen zondag een heus Reuzenfestival georganiseerd. Daarvoor zakken maar liefst 40 Belgische reuzen naar ’t Park af. Ook het grootste exemplaar van Vlaanderen Jan Turpijn (10 meter hoog) uit Nieuwpoort zal erbij zijn. Het feest bestaat o.a. uit een defilé en reuzenvoorstelling, maar er zijn ook vendeliers, muziek, foodtrucks, animatie, enz.

Zondag, van 10 tot 21 uur. Hannuitsesteenweg 80. Gratis toegang. Meer info: www.reuzeninvlaanderen.be

150 cartoons tonen Pieter Bruegel 2017

Hoe zouden de schilderijen van Pieter Bruegel de Oude er uitzien, als hij nu zou leven? Meer dan 250 cartoonisten uit de hele wereld hebben nagedacht over die vraag uit Peer omdat de stad dit jaar haar 650ste verjaardag viert. Het resultaat is een expo van de 150 beste cartoons in de gebouwen van de Blauwe Kiel op de Markt in Peer.

Nog tot 31 juli, expo te bezichtigen op zondag, dinsdag en donderdag. Markt 7. Gratis toegang. Meer info: www.toerismepeer.be

Feestmarkt met specialiteiten uit heel Europa

De internationale feestmarkt Fiesta Europa slaat nog het hele weekend de tenten op in Sint-Truiden. Voor wie het concept niet kent: het is een markt waar u gastronomisch en creatieve specialiteiten uit heel Europa kan kopen (van feta tot rieten manden), maar ook heel wat authentieke gerechten of drankjes kan proeven. Live muzikanten maken de sfeer compleet.

Zaterdag en zondag, van 10 tot 19 uur. Rozentuin Speelhoflaan. Gratis toegang. Meer info: www.fiestaeuropa.eu

Weekend vol Levende Beelden en steltenlopers

Al voor de tiende keer vormt het stadscentrum van Lommel het decor van het Internationaal Levende Beeldenfestival. Klassieke ‘standbeelden’, interactieve acts, straatartiesten, steltenlopers, mobiele muzikanten, het is er allemaal. Via een aangeduid wandelparcours komt u alle acts tegen.

Zaterdag en zondag, van 14 tot 18 uur. Stadscentrum. Gratis toegang. Meer info: www.beeldiglommel.be

Avondje tango dansen op plein stadhuis

Het Groenplein aan het stadhuis van Hasselt wordt zaterdagavond omgetoverd tot een tangosalon. U kunt natuurlijk zelf een dansje plaatsen of kijken hoe een professioneel paar tangodansers dat doet. Dat het event plaatsvindt in open lucht maakt het natuurlijk extra speciaal.

Zaterdag, vanaf 20 uur. Groenplein. Gratis toegang. Meer info: www.tangobrujo.be

Wandeldag door bossen en natuur

In Hamont-Achel kan u zondag deelnemen aan de Sint-Jobs wandeling van De Grevenbroekers. U kunt kiezen uit verschillende trajecten van 5 tot 22 km door de bossen en natuur van de Warande, Beverbeek, Warmbeek, Haarterheide en Leenderheide De langere afstanden komen langs de ‘Dodendraad’, replica van de eerste wereldoorlog. Vertrekken doet u aan de voetbalkantine Excelsior.

Zondag, start tussen 7 en 15 uur. Watermolenstraat 4. Deelname: 1,5 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer