© BELGA

Sebastien Pocognoli keert terug naar Standard

Sébastien Pocognoli keert terug naar het vertrouwde nest en tekende vrijdag een contract bij Standard. De jeugdspeler van Standard, die tussen 2010 en 2013 ook 116 matchen speelde voor de hoofdmacht van de Rouches, maakt zo een einde aan een reeks van omzwervingen in Duitsland (Hannover) en Engeland (West Bromwich Albion en Brighton and Hove Albion).

md

Pocogoli komt over van de Engelse club West Bromwich Albion, die hem vorig seizoen uitleende aan Brighton en Hove Albion. Met dat team dwong Poco de promotie naar de Premier League af.

“Sébastien is een getalenteerde speler met een supermentaliteit”, vertelt Sportief directeur Olivier Renard op de Standard-website. “Hij laat alleen maar mooie herinneringen na met zijn eerste comeback aan de boorden van de Maas. Na een tweede buitenlandse ervaring van verschillende jaren had hij zin om terug te komen naar zijn “club de coeur” en ons te helpen de objectieven te bereiken. Zijn kwaliteiten, inzet en zijn goede kennis van het huis, maken van hem een leider die zijn ervaring zeker zal kunnen delen met zijn ploegmaten.”

Pocogoli kwam uit voor de jeugdploegen van Standard, maar trok in 2002 naar Racing Genk, waar hij doorbrak in het eerste elftal. Na een avontuur bij het Nederlandse AZ (2007-2010) keerde de 13-voudige Rode Duivel van 2010 tot 2012 terug naar Luik, waarmee hij de Beker van België won. Nadien trok de verdediger naar het Duitse Hannover (2013-2014), vooraleer hij zijn geluk ging beproeven bij West Brom.

Aangeboden door onze partners

Lees meer over Standard Luik