© rr

Vijf concerttips om te ontsnappen aan de tropische warmte

Muziekliefhebbers die dit weekend willen ontsnappen aan de felle zon, kunnen afkoelen in een concertzaal. Vijf tips voor wie op de valreep nog een indoor optreden wil meepikken.

Peter Briers

Michael Jackson Tribute

Jackson-imitator Christ’OF kon zijn oren niet geloven toen hij in 2002 complimenten kreeg van The King op Pop zelf. Wijlen Wacko Jacko was onder de indruk van ’s mans danscapaciteiten. Acht jaar later won Christ’OF de talentenjacht ‘My Name Is Michael’. Hij komt dit weekend naar Antwerpen, maar niet alleen. Christ’OF wordt vergezeld door vocals, een band en een team van prima dansers.

Waar? Theater Elckerlyc, Antwerpen

Wanneer? Zaterdag, 20u

Prijs? 39 euro

Info: www.elckerlyc.be

Elisabethwedstrijd Cello

Dit jaar werden voor het eerst cello’s toegevoegd aan de jaarlijkse Koningin Elisabethwedstrijd. De laureaten - Santiago Cañón-Valencia, Yuya Okamoto en Victor Julien-Laferrière - mogen zaterdag aantreden aan de zijde van deFilharmonie onder leiding van Muhai Tang.

Waar? Koningin Elisabethzaal, Antwerpen

Wanneer? Zaterdag, 20u

Prijs? Tussen 30 en 50 euro

Info: www.defilharmonie.be

Belcanto Violin & Harp

Hans Van Kerckhoven (viool) en Hanna Grociak (harp) presenteren een mooi programma met werken van Fiocco, Spohr, Kreutzer, Paganini, Donizetti, Rossini, Boieldieu, Paisiello, Tedeschi, Massenet, Saint-Saëns en Verdi.

Waar? Keizerskapel, Keizerstraat 21-23, Antwerpen

Wanneer? Zaterdag, 20u

Prijs? 20 euro

Info: 0477-45.36.74

Fiesta Latina

Fiesta Latina wordt opgeluisterd door Shamans, een project van Belgische, Peruaanse, Boliviaanse en Franse muzikanten. Shamans vertolkt een mix van Latijns-Amerikaanse muziekstijlen, zoals cumbia, merengue en folkloristische muziek uit de Andes. Het repertoire bestaat uit een pittige crossover van rock, pop en ska. Ideaal luistervoer voor wie nu al in de vakantiestemming wil komen.

Waar? Federacion Latinoamericana Vzw, Haantjeslei 213, Antwerpen

Wanneer? Zaterdag, 19u

Prijs? 8 euro

Info: 0473-61.07.48

House of Music

House of Music (HoM), het bijzondere muziekhuis op het Antwerpse Kiel, trekt voor haar jaarlijkse leerlingenconcert opnieuw naar Cultureel Ontmoetingscentrum Nova. HoM is van mening dat iedereen - van kleuters over volwassenen tot mensen die kampen met dementie - de kans moet krijgen om op eigen tempo muziek te leren. Dat resulteert elk jaar in een verrassend concert waarin uiteenlopende talenten en instrumenten samensmelten tot een niet alledaags muziekevenement, met naast saxofoon-, piano- en drum- ook trompet-, gitaar en zangsolo’s.

Waar? C.O. Nova, Schijfstraat 105, Antwerpen

Wanneer? Zaterdag en zondag, telkens om 11, 14 en 17u

Prijs? 8 euro

Info: www.nova-kiel.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER