Uitbaters van bar die giftige wodka schonk reageren op sluiting

© sdi

De uitbaters van pop-upzaak Pulobar in Izegem hebben vrijdag via hun Facebookpagina gereageerd op de sluiting van hun zomerbar in het kader van het methanoldossier. Het FAVV liet de zaak sluiten in het kader van een onderzoek naar de dood van Sarah P. (29), die drie dagen na een bezoek aan de bar overleed.

gjs

“Over de wijze waarop Sarah vergiftigd werd en hoe de methanol in onze drank terechtgekomen is, tasten wij voorlopig volledig in het duister. Wij, als organisatoren, en onze crew verlenen onze volledige medewerking aan alle betrokken instanties om het lopende onderzoek zo vlot mogelijk te laten verlopen teneinde de dader van deze gruwelijke en laffe feiten te vinden”, zo klinkt het op de pagina van Pulobar.

De pop-up in de Ambachtenstraat werd donderdagavond op bevel van de burgemeester van Izegem gesloten en verzegeld. Begin deze maand overleed een 29-jarige vrouw aan de gevolgen van een methanolvergiftiging. Ze was onder meer in de Pulobar geweest en had er wodka gedronken. In een van de flessen die er in beslag waren genomen, werd het giftige bijproduct gevonden.

LEES MEER. Vriend zwaar aangedaan na doorbraak in onderzoek: “Ik neem het de Pulobar kwalijk dat Sarah dood is”

De uitbaters betuigen verder hun steun aan de nabestaanden van de jonge vrouw en roepen hun bezoekers op om eventuele beelden van die bewuste donderdagavond 1 juni te bezorgen aan de politie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen