In deze condooms zit muziek

© gvh

Nadat hij eerder al in de kijker heeft gelopen toen Paris Hilton hem de hemel in prees, zorgt dj Louis XIV deze zomer weer voor een opmerkelijke stunt door gratis condooms als eigen merchandising uit te delen op festivals. Een aparte promo voor zichzelf die meteen ook aanzet tot veilig vrijen.

Guy Van Vliet

Eigen stickers en petjes heeft hij al, net als veel andere dj's, maar Louis XIV zocht iets anders dan de gebruikelijke merchandising. “Ik wou iets helemaal anders dan de rest. Het idee voor condooms ontstond toen ik in de krant las dat jongeren massaal onveilig vrijen. Met het uitdelen van condooms heb ik iets wat nog geen andere dj doet en het kan bovendien aanzetten tot veilig vrijen. Het is zeker niet mijn bedoeling om ‘de condoom-dj’ te worden, want de muziek primeert vanzelfsprekend, maar zo'n stunt is wel leuk en spraakmakend”, legt Louis XIV, in het dagelijks leven Toon Seghers, zijn idee uit.

Het is helemaal niet zijn bedoeling om geld in het laatje te brengen. “Ik deel de condooms gratis uit. Ik wil iets leuks doen zonder geld te verdienen aan mijn vrienden en de mensen die me steunen. Daarom zocht ik iets betaalbaars, want het geld komt uit eigen zak, waar de mensen ook iets aan hebben.”

Voor de verpakking van de condooms zocht Louis XIV een aantrekkelijk design. “Ik wou er absoluut niet met mijn gezicht op staan, dat zou nogal vreemd zijn, en daarom liet ik een tekening maken. ‘Banging your festival season’ vond ik een leuke baseline. Het oogt heel hip, dus ik hoop dat mensen die een condoom krijgen, grappige snapchat-foto's maken.”

Laundry Day

De kwaliteit van de condooms was voor de Bazelse dj ook belangrijk. “Ik wil niet verantwoordelijk zijn voor een babyboom volgend voorjaar”, lacht de 20-jarige die ook niet van plan is om de condooms overal uit te delen. “Op het Collegebal bijvoorbeeld of als ik in clubs speel, vind ik dat niet passend. Maar op de zomerse festivals is het wel op zijn plaats!” Louis XIV trekt voor het eerst met condooms gewapend naar Summerfestival in Antwerpen op 1 juli. In het Waasland heeft hij onder meer een voorraadje mee op Walhalla eind juli in Belsele. En ook op Laundry Day op Linkeroever op 2 september staat hij paraat.

Intussen blijft Louis XIV zich in de kijker werken, terwijl er steeds meer jonge dj's opduiken. “Met een stunt als deze kan ik me onderscheiden. Maar ook met mijn filmpjes en muziek. Ik maakte net nog een remix van ‘Alleen’ van Lil Kleine. Ik heb een contract getekend bij Blue Flame Agency. Terwijl ik ten tijde van Paris Hilton nog een lokale dj was, ben ik nu actief in heel België en draai ik in deze periode ook in Tel Aviv en Spanje”, besluit hij.

Facebookpagina LOUIS XIV

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen