Advocaat Lahlali: “Hoeraberichten van Bart Somers zijn voorbarig”

Advocaat Abderrahim Lahlali vindt dat burgemeester Bart Somers wat voorbarig is wanneer hij stelt dat het Mechelse politiekorps werd vrijpleit en in ere hersteld door het rapport van de federale arbeidsinspectie. Lahlali treedt voor politie-inspecteur Hamid A. op die info had over de verblijfplaats van Salah Abdeslam en later klacht indiende tegen de korpschef voor pestgedrag. “En het onderzoek naar die klacht loopt nog, dus de hoeraberichten zijn misschien nog wat vroeg.”

Hamid A. werkte niet mee aan het onderzoek van de federale arbeidsinspectie ‘Toezicht op de sociale wetten’, omdat hij het onderzoek naar zijn klacht wilde afwachten. Zijn advocaat is ook van mening dat die dienst niet de juiste was om het onderzoek te voeren.

“Voor pesten op het werk, inclusief racistisch pestgedrag, is de dienst ‘Toezicht op het welzijn op het werk’ bevoegd en niet de dienst ‘Toezicht op de sociale wetten’“, zegt Lahlali. “Die laatste wordt eerder ingeschakeld voor discriminatie op de arbeidsmarkt en bij de aanwerving. Uit een hoorzitting in het federaal parlement vorig jaar naar aanleiding van discriminatie in de dienstenchequesector blijkt bovendien dat deze dienst tussen 2007 en 2015 slechts één proces-verbaal opstelde voor discriminatie op de arbeidsmarkt. U kunt dus wel begrijpen dat ik namens cliënt elk voorbehoud formuleer op een rapport dat door deze dienst werd opgesteld.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer