Politie pakt tientallen jongeren op na afgesproken massale vechtpartij

© ssj

In de stationsomgeving van het Vlaams-Brabantse Lot (Beersel) zijn zaterdagnamiddag twee of drie groepen jongeren met elkaar op de vuist gegaan. Alles wijst erop dat de jongeren, afkomstig uit het Brusselse en het Waals-Brabantse Tubeke, rond 16 uur hadden afgesproken om er met elkaar te vechten.

ssj

Gelukkig was de lokale politie snel ter plaatse, met steun van de spoorwegpolitie en de federale politie. De jongeren sloegen op de vlucht bij de aankomst van de politie. Maar ongeveer een veertigtal kon toch bij de lurven worden gevat. Ze werden allemaal met voertuigen van de politie naar een bedrijventerrein aan de overzijde van het station gebracht.

De jongeren werden bestuurlijk aangehouden, zodat ze niet opnieuw slaags zouden raken en om hun identiteiten te achterhalen. Het ging hoofdzakelijk om minderjarigen, het merendeel jongens maar ook enkele meisjes. Er werden meerdere voorwerpen aangetroffen die dienst konden doen als wapen. Bij de vechtpartij raakte één persoon gewond na een slag op de hand met een metalen staaf.

De vechtpartij doet denken aan een gelijkaardig incident in de stationsbuurt van Lembeek begin dit jaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen