© AFP

Thomas Pieters ook na tweede ronde op medaillekoers in golftoernooi

Thomas Pieters is vrijdag opgeklommen naar de tweede plaats op het olympisch golftoernooi in Rio de Janeiro. Pieters, na de eerste ronde gedeeld vierde, werkte zijn tweede ronde af in 66 slagen, vijf onder par. Nicolas Colsaerts had 71 slagen nodig.

Op de 18 holes was Pieters goed voor zeven birdies. Verder moest hij twee bogeys op zijn kaart schrijven. In totaal heeft Pieters 133 slagen, negen onder par, achter zijn naam.

Colsaerts lukte drie birdies, tegenover drie bogeys. Zo komt hij uit op een voorlopige totaalscore van 139 slagen, drie onder par. De Australiër Marcus Fraser behoudt de leidersplaats met 132 slagen, 10 onder par.

Zaterdag staat de derde ronde op het programma, het golftoernooi bij de mannen eindigt zondag.

“Natuurlijk droom ik van een medaille”

“Ik ben heel tevreden over mijn ronde”, zei Pieters nadat hij voor de tweede keer de achttien holes van de Olympic Golf Course had afgewerkt. “Ik begon in lastige weersomstandigheden heel goed aan de dag met drie keer een birdie (één onder par). Daar lag misschien wel de sleutel van mijn succes vandaag. De eerste vier of vijf holes waren redelijk moeilijk. Ik ben ook blij dat ik op het einde kon afsluiten met drie birdies.”

Met negen onder par draait Pieters helemaal bovenin het klassement mee. Een medaille lijkt steeds meer in het vizier te komen, beseft ook Belgiës nummer 1.

“Ik ben tevreden over mijn spel, de putts gaan binnen, het draait goed. Natuurlijk droom ik van een medaille. Dat moet je ook doen als je er één wil winnen. Maar het is nog twee dagen, dat is nog heel lang. Ik wil niet te veel vooruitkijken. Je mag dromen van een gouden medaille, maar het is golf, het kan nog alle kanten uit.”

De uitstekende vorm die Pieters in Rio toont, is voor hem geen verrassing. “Ik ben al een maand heel goed aan het spelen, alleen volgden de scores niet altijd. Nu zijn de putts er wel en daarom sta ik tweede.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Olympische Spelen