© Jeffrey Gaens

© Jeffrey Gaens

thumbnail: null
thumbnail: null

STVV pakt punt tegen Anderlecht

STVV heeft op de derde speeldag van de Jupiler Pro League met 0-0 gelijkgespeeld tegen Anderlecht. De Kanaries waren de betere ploeg, maar slaagden er niet in te scoren. STVV eindigde de wedstrijd met z'n tienen na rood voor Pulido.

ToMas

Anderlecht moest het op Stayen doen zonder kapitein Steven Defour. Die bereikte eerder op de dag een akkoord met het Engelse Burnley en reisde niet mee naar Haspengouw. Lukasz Teodorczyk, die vorige week sterk debuteerde voor paars-wit, moest tevreden zijn met een plekje op de bank. Bij STVV mocht Cristian Ceballos debuteren, nieuwkomer Kévin Koubemba zat op de bank.

In de eerste helft kregen de supporters weinig waar voor hun geld. Toch was STVV de betere ploeg. Een bedrijvige Iebe Swers nam de Kanaries op sleeptouw. Zijn rechtstreekse tegenstander, Fabrice N'Sakala, werd nog voor het halfuur gewisseld. Kansen waren er in die eerste vijfenveertig minuten echter niet te zien op Stayen. Een 0-0 ruststand was dan ook het logische gevolg.

Ook na de pauze hadden de Kanaries het betere van het spel. Sylla, Proschwitz en Peeters probeerden RSCA-doelman Roef te verschalken, maar kenden daarin geen succes. Aan de overkant was het enkele keren bibberen bij gevaarlijke scrimmages voor het doel van William Dutoit.

Met nog tien minuten voor de boeg kreeg de thuisploeg een fikse opdoffer te verwerken. Jorge Pulido tackelde Trezeguet en kreeg rood van scheidsrechter Van de Velde. STVV moest met z'n tienen verder. Het werd nog even bibberen en toen Trezeguet een opgelegde kans over het doel van Dutoit trapte, kwam STVV bijzonder goed weg. Aan de overkant probeerde Tchenkoua het nog eens, maar hij vond Roef op zijn weg.

Anderlecht blijft voorlopig op kop van het klassement. Maar Zulte Waregem en Charleroi kunnen dit weekend over de Brusselaars springen. Paars-wit blijft goede met (erg) matige prestaties afwisselen, net zoals in de voorbije twee seizoenen. STVV begint het seizoen met vier op negen, geen onaardige start na een moeilijk programma (Lokeren, Standard en Anderlecht, nvdr.)

Herbeleef de wedstrijd hier:

Aangeboden door onze partners