Direct naar artikelinhoud
Update

Anderlecht stelt Gerkens voor: "Toen ik hoorde dat het nummer van Gerrard vrij was, heb ik niet getwijfeld"

Pieter Gerkens (22) is officieel voorgesteld als nieuwe Anderlechtspeler. "We hadden al twee keer geprobeerd hem te halen. Derde keer, goede keer", aldus manager Van Holsbeeck. De middenvelder tekende voor vier jaar.

Twitter bericht wordt geladen...

"Dit is een droomtransfer voor mij. De grootste club van het land." Gerkens glunderde met het paars-wit van het logo van RSC Anderlecht op de achtergrond. Fier als een pauw. De transfer van de Limburger hing al een tijdje in de lucht. De afgelopen weken bleek dat Weiler de STVV-speler er graag bij wilde. Een centrale middenvelder die ook nog eens Belg is: exact wat hij zocht.

Bij Anderlecht moet Gerkens de concurrentie aangaan met Trebel (op de 8), Hanni en Stanciu (10). "De ambitie is altijd zo snel mogelijk in de ploeg te staan. Ik wil de concurrentie aangaan. Hopelijk lukt het meteen titularis te zijn, maar ik ben nog redelijk jong. Het is de bedoeling te spelen, niet gewoon om hier te zijn."

De 21-jarige Gerkens is een jeugdproduct van Racing Genk. In november 2013 maakte hij zijn debuut voor de Limburgers, maar doorbreken in de Luminus Arena lukte niet voor de Bilzenaar. In januari 2016 plukte rivaal en gouwgenoot STVV Gerkens dan weg. Na een aanpassingsperiode werd de middenvelder dit seizoen onbetwiste basisspeler op Stayen. In totaal speelde hij de voorbije jaargang 39 wedstrijden voor de Kanaries, waarin hij 14 keer scoorde.

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Anderlecht stelt Gerkens voor: "Toen ik hoorde dat het nummer van Gerrard vrij was, heb ik niet getwijfeld"

"Dit is de grootste club van het land. Het is een enorme eer om hier te zijn", vertelde de middenvelder vanmiddag bij zijn voorstelling in het Constant Vanden Stockstadion. 

"We hebben in het verleden twee keer eerder geprobeerd Pieter naar hier te halen. Ik ben heel tevreden dat het nu gelukt is", opende Anderlechtmanager Herman Van Holsbeeck. "Hij is jong, Belg en een speler met een grote progressiemarge. Pieter heeft het profiel dat we zoeken nadat we met coach Weiler een analyse van het seizoen maakten. Ik ben ervan overtuigd dat hij in de toekomst een absolute meerwaarde voor de kern van Anderlecht zal zijn."

Gerkens kon zowel op zijn zestiende als achttiende naar paarswit, maar hield toen twee keer de boot af. Nu waagt hij toch de sprong. "Ik had met zowel coach Weiler als de hulptrainer telefonisch contact en daar hield ik een heel goed gevoel aan over", vertelde Gerkens. "Anderlecht is de grootste club van het land. Het is een enorme eer om hier te zijn."

De middenvelder beseft dat de plaatsjes duur zijn bij de landskampioen maar is klaar om te knokken voor zijn plek. "Ik ben naar hier gekomen om te spelen, niet om gewoon bij Anderlecht te zijn. Ik ben wel nog jong, ik geef mezelf nog tijd. Maar ik ga mezelf 100 procent geven."

Als zijn belangrijkste troeven noemt Gerkens zijn loopvermogen en efficiëntie voor doel. "Ik heb een groot loopvermogen, probeer altijd box-to-box te gaan. En mijn veertien goals van afgelopen seizoen zijn het bewijs dat ik over de intelligentie beschik om voor de goal op de juiste plaats te staan."

Gerkens krijgt bij Anderlecht het rugnummer 8. "Toen ik vanmorgen vernam dat het nog vrij was, heb ik niet getwijfeld. Het was altijd mijn nummer in de jeugdcategorieën en het was het nummer van mijn favoriete speler Steven Gerrard."