Bisschoppenhoflaan herschapen tot zwembad na leidingbreuk, honderden bewoners zonder drinkwater

Op de Bisschoppenhoflaan in Deurne is maandagavond een gigantische waterleidingbreuk ontstaan. De hele rijbaan in de richting van Antwerpen stond onder water over een lengte van ruim 300 meter en heel wat woningen langs de baan moeten water slikken. De waterleiding is afgesloten, waardoor 300 à 400 bewoners het maandagavond zonder drinkwater moeten stellen.

JoRo

Niet voor het eerst is er maandag een breuk ontstaan in de waterleiding onder de Bisschoppenhoflaan. De oorzaak is vermoedelijk te zoeken in het toegenomen watergebruik van de bewoners als gevolg van de hitte.

© BFM

De breuk was ditmaal zeer groot. Het water spoot over een aanzienlijke lengte aan hoge druk uit de grond, waardoor zelfs het voetpad deels omhoog kwam. De rijbaan was over een lengte van ruim 300 meter herschapen tot een zwembad, waardoor de weg in de richting van Antwerpen omstreeks 19 uur was afgezet.

De brandweer kwam het overtollige water wegpompen. De rijbaan en het fietspad worden wellicht in de loop van maandagavond terug vrijgegeven. Het voetpad wellicht pas dinsdag, na herstelling.

De brandweer kreeg ook een reeks oproepen van buurtbewoners bij wie het water tot in de woningen is binnengedrongen.

Gezinnen zonder water

De waterleiding werd meteen afgesloten, waardoor tal van gezinnen plots zonder water zitten, wat geen pretje is met tropische temperaturen van boven de dertig graden.

Het is niet de eerste keer dat er zich een waterleidingbreuk voordoet op de Bisschoppenhoflaan. Eind vorig jaar waren het er liefst vier op enkele maanden tijd. Water-link beloofde toen om in de eerste helft van 2017 alle distributieleidingen te vernieuwen.

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen