Eerst lieten ze hem flauwvallen, dan gooiden ze hem in het kanaal

Een jongen van 12 jaar wordt eerst in de nek geknepen, tot hij bewusteloos neervalt. En als hij weer rechtkrabbelt en wat rondzwalpt, gooien zijn beulen hem ook nog eens in het ­Netekanaal. Ze dachten dat ze er ongestraft mee konden wegkomen, tot de video die ze maakten overal op het internet ­opdook. Twee jongens zijn opgepakt, en worden nu zelf opgejaagd op het internet.

Theo Derkinderen, Sam Reyntjes

De feiten speelden zich vermoedelijk vorige week woensdag al af in de buurt van het Netekanaal in Emblem. Een 12-jarige jongen is er brutaal aangepakt door minstens twee iets oudere kerels. Een derde betrokkene heeft alles gefilmd. Of de daders het slachtoffer kenden, of dat het om een willekeurig uitgekozen slachtoffer ging, was gisteren nog niet duidelijk. Het parket wilde of kon gisteravond nog niet meer informatie over de zaak geven.

© rr

In het filmpje is te zien hoe een 12-jarige jongen eerst enkele ogenblikken bewusteloos raakt doordat twee kerels zijn halsslagader dichtknijpen. Wanneer de jongen weer bij zijn positieven komt krijgt hij nog enkele klappen te verwerken en uiteindelijk wordt het slachtoffer in het Netekanaal geduwd.

De jongen diende later klacht in bij de politie. Die startte onmiddellijk een onderzoek. De voorbije dagen zouden minstens twee verdachten zijn opgepakt. Het zou gaan om een meerderjarige (de man die de ader dichtkneep) en een minderjarige, die intussen zelf overstelpt worden met haatberichten op sociale media.

Het slachtoffer zou het lichamelijk vrij goed stellen maar is emotioneel wel zwaar aangeslagen van het brutale geweld dat tegen hem is gebruikt/

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen