Moeder rijdt met zoontje van vier water in: poging tot moord, zegt rechtbank

Een vrouw uit Melle heeft vorig jaar geprobeerd zichzelf en haar vierjarig zoontje om het leven te brengen door met haar wagen in de Moervaart te rijden. Terwijl ze dat deed, belde ze haar ex, zodat die alles kon volgen. De rechtbank veroordeelde de mama maandag tot vijf jaar cel met uitstel.

Sander Luyten

De vrouw uit Melle kon in maart vorig jaar haar relatiebreuk niet verwerken. Ze was zodanig van streek dat ze haar toen vierjarige zoon op de achterbank van haar wagen zette en naar de Moervaart in Wachtebeke reed. In een poging zichzelf en haar kind te doden, reed de vrouw het water in.

Net voor de feiten belde ze naar haar ex, de vader van de jongen, om te vertellen wat ze van plan was. Terwijl ze het water inreed, liet de vrouw bovendien opzettelijk de telefoon openliggen opdat de vader alles zou kunnen volgen wat er gebeurde. De man vertrok onmiddellijk naar de Moervaart, maar de kans dat hij zijn kind zou kunnen redden, was nihil.

Redding

Gelukkig kwam de vrouw in het ijskoude water tot inkeer en ze slaagde er zelf in haar zoontje op het droge te krijgen. Ondertussen was de vader er aangekomen. Die ontdeed de jongen meteen van zijn kleren, zette in zijn wagen de verwarming aan en vlamde met zijn zoontje naar het ziekenhuis. Uiteindelijk overleefden zowel het kind als zijn moeder de hallucinante gebeurtenis.

Voor de vrouw kreeg de hele zaak nog een staartje voor de correctionele rechtbank. Maandag werd ze veroordeeld tot liefst vijf jaar cel, volledig met uitstel, maar gekoppeld aan enkele strenge voorwaarden zoals psychologische begeleiding. De rechtbank had begrip voor haar gevoelens van ontreddering en verdriet na de scheiding, maar hoe ze daarmee omging, was volgens de rechter afkeurenswaardig.

“Beklaagde heeft niet stilgestaan bij de gevolgen voor haar zoontje en is voorbijgegaan aan het verdriet van haar ex-man en de grootouders van het kind mocht ze in haar opzet zijn geslaagd”, zegt de rechtbank. “Ze focust te veel op de redding, overschat zichzelf en heeft infantiele inzichten. Er is ook maar weinig sprake van empathie met het slachtoffer, haar zoontje. De goede afloop heeft vooral veel met een speling van het lot te maken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen