© rr

Minderjarige pesters naar gesloten instelling, meerderjarige aangehouden voor foltering

De twee minderjarige pesters die geïdentificeerd zijn wegens pesten van een 13-jarige jongen zijn opgesloten in een gesloten instelling. De meerderjarige dader is aangehouden voor foltering en opzettelijke slagen en verwondingen aan een minderjarige.

tg

Op de beelden die zijn opgedoken op sociale media is te zien dat een dertienjarige jongen door drie verdachten werd omsingeld en dat vervolgens zijn keel werd dichtgeknepen terwijl hij in bedwang werd gehouden.

Uiteindelijk geraakte het slachtoffer buiten bewustzijn. Na enkele ogenblikken kwam hij terug bij en probeerde hij te ontkomen. Tijdens zijn vlucht werd hij door één van de verdachten nog geslagen. Tenslotte is nog te zien dat hij in het water werd geduwd.

De beelden werden door de verdachten zelf opgenomen en verspreid, zegt het Antwerpse parket.

Het verder onderzoek leidde zeer snel tot de identificatie van de drie verdachten. Het gaat om twee minderjarige verdachten, een 15-jarige jongen uit Sint-Katelijne-Waver en een 16 jarige jongen uit Putte. Ze zijn in een gesloten instelling geplaatst.

Een 20-jarige man uit Mechelen is door de onderzoeksrechter aangehouden wegens foltering en opzettelijke slagen en verwondingen aan een minderjarige

“Er zijn ernstige aanwijzingen dat de verdachten het plan hadden opgevat om het slachtoffer te laten hyperventileren. Het slachtoffer zou zwaar onder druk gezet zijn om hieraan mee te werken”, zegt de parketwoordvoerder.

Uit de eerste vaststellingen blijkt dat het slachtoffer en de verdachten elkaar zouden kennen.

Lees ook: Kerels tuigen jongen (12) af en duwen hem in Netekanaal

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer