© Photo News

33 graden, maar rechter vraagt Genkse beklaagde lange broek aan te trekken: “Ga desnoods naar Wibra”

Dinsdag verscheen een 37-jarige Genkenaar in Tongeren voor de rechter nadat hij zijn ex-vrouw bedreigde met een betonsteen. Door de tropische temperaturen, trok de man voor de gelegenheid een short aan. “Meneer, zo komt u niet in een rechtbank. Misschien kan u in de winkelstraat een lange broek gaan kopen”, stuurde de rechter de man wandelen.

Shauni Deferm

De Genkenaar stond terecht voor bedreiging van zijn ex-vrouw tijdens een discussie over de kinderen. Maar nog voor de man zijn verhaal kon doen, moest hij de rechtszaal verlaten. Hij verscheen omwille van de voorspelde hittegolf in een zomerse outfit.

Jeansbroek

De rechter apprecieerde niet dat de man in short voor hem stond. “Meneer, dit is zeker niet van mijn gewoonte”, klonk het. “Maar ik ga u toch vragen om een lange broek aan te trekken. Wees creatief, ga er desnoods een kopen in de Wibra hier in de winkelstraat maar zo kan ik uw zaak niet behandelen.” De man die verstomd stond van de opmerking van de voorzitter, verliet de zaal en keerde een half uur later terug met een spiksplinternieuwe jeansbroek. “Ik wist écht niet dat ik zo’n korte broek niet mocht dragen”, excuseerde hij zich.

Zijn zaak werd uiteindelijk uitgesteld naar 5 september.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer