Man die steen tegen hoofd van politieman gooit na verhoor vrijgelaten

Collega’s van de agent die maandagavond gewond raakte nadat hij een steen tegen het hoofd had gekregen, kunnen er niet om lachen dat het Brusselse parket de dader na verhoor heeft vrijgelaten. Ook de ambulance die de gewonde politieman naar het ziekenhuis bracht, werd met stenen bekogeld.

tg

De politiemannen van de zone Brussel Hoofdstad-Elsene spraken maandagavond aan de Lemonnierlaan enkele verkopers van namaakkledij aan. Twee werden opgepakt voor verder verhoor. In geen tijd werd de politie omsingeld.

Een van de agenten kreeg tijdens het tumult een steen tegen het hoofd. De 25-jarige agent liep een diepe hoofdwonde op en bloedde hevig.

De ziekenwagen die de inspecteur afvoerde, werd vervolgens ook bekogeld met stenen. Dat gebeurde iets verderop, op de Stalingradlaan.

“Een van de personen die stenen heeft gegooid naar de ambulance kon worden gearresteerd. Hij werd verhoord maar is vervolgens vrijgelaten”, zegt Ine Van Wymersch van het Brusselse parket. De gewonde agent is zeker zeven dagen werkonbekwaam.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen