Sint-Truiden heeft noodnummer voor hitte

Omdat het de hele week nog heel warm is, opent het OCMW een speciaal noodnummer voor inwoners die hulp nodig hebben: 011-69 70 42.

Het OCMW kondigt vandaag het hitteplan af. In de rusthuizen Villa Rosa en ’t Meiland wordt extra water bedeeld en is het menu aangepast; meer salades, ijsjes en fruit. En ook in het kinderdagverblijf De Rakkertjes proberen ze de lokalen koel te houden en mogen de kinderen in een plonsbadjes spelen.

Maar het OCMW is ook bezorgd om de mensen die alleen en afgezonderd wonen en waar geen thuiszorgdiensten komen. OCMW-voorzitter Pascal Monette: “Mensen die misschien medicatie nodig hebben en met deze tropische temperaturen niet buiten kunnen, kunnen hulp inroepen op dat noodnummer.”

Het is de eerste keer dat het OCMW zo’n noodnummer lanceert. “We hadden al gehoord van onze maaltijdbedelers dat verschillende mensen op leeftijd in de problemen komen, en dat zijn mensen die we bereiken, maar er zijn ook veel ouderen waar we niet komen.”, zegt Monette.

Het OCMW vraagt de inwoners ook om bij dit weer eens extra langs te gaan bij bejaarde familieleden of buren. Om zeker te zijn dat alles in orde is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer