© Guillaume Serroyen

Kruisboogvereniging de Derby Schutters zijn algemeen kampioen

Op zondag 18 juni werd de laatste wedstrijd van het seizoen kruisboogschieten gehouden in zaal Holheide. Daarbij werden de Derby Schutters algemeen kampioen korps in de tweede afdeling.

Guillaume Serroyen

In bepaalde afdelingen was er nog een spannende strijd om wie met de algemene kampioen ging lopen. Voor wat betreft de wedstrijd van de dag werden er voor de Derby Schutters zes personele prijzen en twee kampioenen behaald. In de ere-afdeling was er een tweede plaats voor Jean Waelbers met 96 punten en een derde plaats voor Henri Gijbels ook met 96 punten. In de eerste afdeling was er een eerste plaats voor Ivo Kerkhofs met 95 punten, die ook met 187 punten kampioen werd. In de tweede afdeling was er een eerste plaats voor Guy Dolmans met 92 punten, en ook hij behaalde de kampioen met 182 punten. In de derde afdeling was er en derde plaats voor Jos Telen met 91 punten. Bij de jeugd was er een derde plaats voor Jelle Grzegorzewski.

In de einduitslag van het seizoen 2016-2017 behaalde Sven Colaers de algemene kampioen in de ere-afdeling met 1.540 punten voor zijn clubgenoot Waelbers Jean met 1.510 punten. In de tweede afdeling werd Ivo Kerkhofs tweede met 1.498 punten en clubgenote van Angelien Leuken behaalde nog de derde plaats met 1.487 punten. In de tweede afdeling was de algemeen kampioen voor Rik Ooms met 1.486 punten. Erik Gijbels behaalde in de derde afdeling een derde plaats met 1.396 punten. Bij de jeugd was er ook een derde plaats voor Jelle Grzegorzewski met 1.293 punten.

Voor de einduitslag van de korpsen was er in de ere-afdeling een derde plaats voor het eerste viertal met 7.537 punten. In de eerste afdeling was er een tweede plaats voor het tweede viertal met 7.238 punten en in de tweede afdeling werd het derde viertal algemene kampioen met 6.959 punten. Zij eindigden voor het vierde viertal met 6181 punten. Tevens werd Sven Colaers nog tweede bij de koningen met 966 punten. Hier ging de eerste plaats naar Luc Snoeckx met 967 punten.

Het bestuur van de Derby Schutters bedankt alle schutters voor de goede inzet en het behalen van de algemeen kampioen in de tweede afdeling.

Op de foto van links naar rechts: Waelbers Jean, Dolmans Guy, Engelen Linda en Serroyen Giel

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer