Man met psychologische problemen probeert in te rijden op groep kinderen, militairen komen tussen

© Defensie.be

Een man, een vijftiger met psychische problemen, heeft maandagnamiddag op het militaire kamp van Elsenborn geprobeerd om in te rijden op een groep kinderen. Bij het incident vielen geen gewonden.

gn, jdb

Een groep van 35 leerlingen tussen 10 en 12 jaar oud, afkomstig van een school uit Elsenborn, was maandag met hun twee juffen en een boswachter op uitstap in het militair kamp, waar ze een les over dieren en planten aan het bijwonen waren.

“Toen ze rond 13 uur net aan hun picknick waren begonnen, zagen de kinderen dat er plots een wagen kwam aangereden”, luidt het bij Emil Dannemark, burgemeester van Bütgenbach.

“Wanneer de juffen merkten dat de wagen sneller begon te rijden en van plan was om op de groep kinderen in te rijden, hebben ze meteen de leerlingen aangeraden om het bos in te vluchten, wat de kinderen ook hebben gedaan.”

De bestuurder ondernam daarna een nieuwe poging en viseerde nu de boswachter. Maar omdat de man een paal raakte, kon de boswachter ontsnappen aan erger.

“Intussen had de boswachter, die zelf een militair is, de hulpdiensten in het kamp al telefonisch gealarmeerd. Heel snel daarna kwam een jeep met militairen aangereden. Zij konden de wagen van de dader klem rijden, het autoraam verbrijzelen, de sleutel uit het contact halen en de man in bedwang houden.”

Bij het incident vielen uiteindelijk geen gewonden. De kinderen en de leerkrachten zijn in shock en krijgen psychologische bijstand.

Koelbloedig

Volgens Dannemark is de dader een vijftigjarige Duitser met een psychiatrisch verleden. “Hij heeft een heel warrige verklaring afgelegd. het is niet duidelijk of hij een motief had. De man is opgesloten in een psychiatrische instelling in Duitsland.”

De burgemeester heeft naar eigen zeggen niets dan lof voor de juffen, de boswachter en de militairen. “Dankzij hun koelbloedige optreden zijn er geen gewonden of doden gevallen.”

De burgemeester wil wel nagaan hoe een niet-militair met zijn wagen kon binnenrijden in het militaire kamp. “Er zijn weliswaar manieren en weggetjes om daar binnen te geraken, maar ik wil graag extra uitleg krijgen van de militairen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen