© BELGA

Opnieuw treinverkeer op Brusselse Noord-Zuidas, geen halte in Brussel-Centraal

Het treinverkeer zal woensdagmorgen opnieuw gebruik kunnen maken van de Brusselse Noord-Zuidverbinding. Maar er zullen nog geen treinen stoppen in het station Brussel-Centraal. Dat heeft de NMBS in de nacht van dinsdag op woensdag meegedeeld.

jdb

Als gevolg van de terreurdaad in Brussel-Centraal, werd dat station dinsdagavond even voor 21 uur ontruimd. Ook het treinverkeer op de Brusselse Noord-Zuidverbinding werd stilgelegd. Treinen naar de hoofdstad kregen daardoor Brussel-Zuid als eindstation. Andere treinen werden omgeleid rond Brussel.

Woensdagmorgen zullen er evenwel opnieuw treinen tussen het Brusselse Noord- en Zuid-station rijden. Maar die treinen zullen geen halt houden in Brussel-Centraal.

Vertragingen

“Het materieel, dat door de onderbreking her en der verspreid is geraakt, wordt nu opnieuw ter plaatse gebracht zodat het morgenvroeg kan worden ingezet”, zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols. “Wellicht zullen zich wel nog enkele vertragingen voordoen.”

Hoe lang het Centraal Station van Brussel buiten gebruik blijft, is nog niet duidelijk. Treinreizigers zullen, bij het vertonen van hun vervoersbewijs, woensdagmorgen wel nog altijd gratis gebruik kunnen maken van de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB, besluit Crols.

De NMBS raadt haar reizigers aan om regelmatig de laatste info over vertrek-en aankomsttijden te volgen via sociale media en haar website belgianrail.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER