© roger dreesen

Zigeuners strijken neer op de Damburg in Bocholt

Een groep zigeuners is dinsdagavond laat neergestreken op sportzone de Damburg in Bocholt. De gemeente staat hun verblijf toe, maar stelt wel tijdelijk een alternatieve locatie voor. “Donderdag moet het terrein vrij zijn voor een activiteit van Kiwanis. De zigeuners zullen daarom enkele dagen naar Kaulille verhuizen. Voor het weekend kunnen ze terug naar de Damburg”, zegt burgemeester Stijn Van Baelen (VIA).

rdr

Elk jaar hebben zigeuners de gewoonte om met tientallen caravans rond te trekken zowel in Nederland als in België. Normaal gezien vraagt men vooraf toestemming om op bepaalde terreinen een korte periode te mogen verblijven. “Dinsdag in de loop van de dag kreeg ik van de familie Modest de vraag om op de Damburg te verblijven. Het is het derde jaar op rij dat ze dit vragen. Ze staan hier altijd zonder problemen te veroorzaken. Ze betalen een borgsom en alles wordt proper achtergelaten”, zegt Van Baelen.

Sport- en speeldag

Maar door de werken aan de Brogelerweg en ook een geplande activiteit van Kiwanis moest de gemeente op zoek naar een alternatieve locatie voor de zigeuners. “Vrijdag organiseren Kiwanis en de scholengemeenschap van Bocholt op de Damburg een sport- en speeldag. Om die reden kunnen de zigeuners hier niet blijven staan”, vertelt Van Baelen. Vanaf woensdagavond of ten laatste donderdagmorgen verhuizen de zigeuners tijdelijk naar een zone tegen het bos tussen de Steenakkerstraat en de Molentraat in Kaulille. “Omdat het daar erg stoffig is, staan we toe dat de zigeuners zaterdag terugkeren naar de Damburg. De bedoeling is dat ze een tiental dagen in Bocholt blijven”, besluit Van Baelen. De buurtbewoners van de Brogelerweg, Steenakker- en Molenstraat worden geïnformeerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer