Trucker krijgt vrachtwagen niet van overweg: “Net voor botsing uit mijn cabine gesprongen”

© thv

© thv

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

David kwam vrijdagochtend met zijn vrachtwagen vast te zitten op een spooroverweg. Op het laatste nippertje kon hij uit zijn cabine springen. “Gelukkig kon de vrachtwagen een groot deel vooruit rijden zodat een frontale botsing vermeden werd.”

THIJS PATTYN

Een trein die reed van De Panne naar Schaarbeek botste vrijdagochtend rond 6.40 uur tegen een vrachtwagen op de spooroverweg van de Reygaerdijkstraat in Avekapelle, een dorp in Veurne. Aannemer David Moncarey (28) woont in de buurt van de spooroverweg en vertrok met zijn vrachtwagen van bij elektriciteitsbedrijf Schoonaert.

“Ik had problemen met mijn versnellingen”, vertelt hij. “Plots zag ik een trein komen. Een minuut lang probeerde ik voor het belsignaal ging, achteruit te rijden, maar dat lukte niet. Toen de bel ging, probeerde ik zo veel mogelijk vooruit te rijden. Ik moest over een paaltje tot op een oprit rijden, verder kon niet. Tot het laatste ogenblik heb ik er alles aan gedaan. Net voor de botsing sprong ik uit mijn cabine. Ik dacht dat de vrachtwagen net van de sporen stond, maar de achterkant stond een dertigtal centimeter te dicht.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen