© Dirk Kerstens

“Schilderij beu? Ruilen kan!”

Kunst voor iedereen tegen een zacht prijsje. Dat is de missie van Bram en Ella. Het jonge koppel maakt samen kunstwerken en verhuurt of verkoopt ze vervolgens. “Het is fantastisch dat we dit samen kunnen doen.”

Elien Van Wynsberghe

“Ik ben een ondernemer en een echte duizendpoot”, vertelt Bram Vanhaeren. Amper 25 is hij, maar nu al creative director bij KBC. Ondertussen freelancet hij erop los als digitaal kunstenaar. Hij mag klinkende namen als het Amerikaanse magazine Rolling Stone tot zijn klanten rekenen. Nu lanceert hij samen met zijn vriendin Ella De Maître de website Bram & Ella.

“Een jaar geleden daagde ik Ella uit om te beginnen schilderen. Ik nam haar mee naar de winkel waar we een paar canvassen kochten. Zelf ben ik al sinds mijn veertien bezig met kunst en ik vind het erg fascinerend hoe iemand zonder ervaring aan zoiets begint”, vertelt Bram.

“Na een tijdje vroeg Bram mij om over zijn digitale werk heen te schilderen. Daar kregen we erg veel enthousiaste reacties op en dus wilden we onze werken wel aan de man brengen. Bovendien merkten we dat heel wat mensen uit onze omgeving begonnen te verhuizen en op zoek waren naar leuke interieurstukken. Maar het leek ons raar om 400 euro te vragen aan vrienden voor een schilderij. Daarop opperde een vriendin dat we onze werken ook konden verhuren. Zo is het idee ontstaan, een beetje naar het concept van Kunst in Huis (een soort kunstbibliotheek, red.)”, zegt Ella.

Twaalf euro voor een maand

Voor twaalf euro kunt u een maand lang een schilderij huren. Wilt u het schilderij voor een jaar, dan kan dat voor acht euro per maand. “Maar als je na enkele maanden het werk beu bent, dan kun je ons gewoon opbellen en vragen om het te ruilen tegen een ander werk. Zo blijft de plek waar het hangt, er altijd nieuw en fris uitzien. Zelf vinden we het ook leuk om ons interieur regelmatig van nieuwe elementen te voorzien.”

www.bramandella.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER