Antwerpse politie valt woning binnen nadat jongemannen met speelgoedwapens op dak lopen

De politie is woensdagvoormiddag massaal uitgerukt naar het Statiekwartier en de omgeving van Antwerpen-Centraal. Agenten van het SRT en het BBT vielen een woning binnen in de Breydelstraat, omdat er mannen met wapens op het dak waren gesignaleerd. Het bleek om speelgoedwapens te gaan. Twee mannen werden opgepakt.

SaRe, RLLN

Er kwam woensdagochtend een melding binnen bij de politie dat er in de buurt van de Breydelstraat jongeren met wapens in de hand op een dak liepen. De politie stuurde daarop een helikopter naar de locatie om de situatie vanuit de lucht te bekijken. Verder werden BBT en SRT-teams naar de locatie gestuurd.

SRT-agenten vielen rond 11.25 uur een pand in de Breydelstraat binnen. Zij pakten twee mannen op. Aanvankelijk sprak de politie van drie arrestaties. De politie laat nu weten dat er dus twee personen zijn opgepakt. Het gaat om jongemannen van 18 en 20 jaar. De politie bekijkt de eventuele rol van de derde persoon.

Volgens getuigen riepen de jongemannen “Het was maar een bolletjesgeweer” naar de politie. Bij een controle bleek dat het drietal inderdaad BB-guns, speelgoedgeweren, in bezit hadden. “De speelgoedwapens vielen zo goed als niet te onderscheiden van echte wapens en al zeker niet door mensen die beneden op de straat wandelden. Wat tot grote ongerustheid heeft geleid”, aldus de politie.

© SaRe

De Breydelstraat en de Statiestraat waren meer dan een uur lang afgesloten. Er waren heel wat agenten en militairen in de buurt. In de afgesloten straten waren zwaarbewapende agenten aanwezig, met kogelvrije vesten en helmen. Mensen die probeerden buiten te komen, werden aangemaand om opnieuw naar binnen te gaan. Het tramverkeer in de Gemeentestraat was even onderbroken, rond 11.40 uur reden de trams opnieuw.

(lees verder onder de video)

Geen verband met Brussel-Centraal

De Lokale Politie Antwerpen heeft sinds de verijdelde aanslag in Brussel-Centraal van dinsdagavond op verschillende plaatsen in de stad extra ploegen ingezet. Dat is onder meer het geval aan de treinstations, op de Meir en op de Sinksenfoor. Het incident in de Breydelstraat heeft echter niets te maken met de gebeurtenissen in Brussel-Centraal.

© SaRe

Ook Namen

Ook het station van Namen werd woensdag kort na 10.30 uur ontruimd nadat er een verdacht pakket gevonden werd. Het treinverkeer rond Namen lag stil. de politie stelde een veiligheidszone in. Ook de ontmijningsdienst kwam ter plaatse.

Het verdacht pakket werd geneutraliseerd en het station is weer open. Dat zegt een NMBS-woordvoerder. Het treinverkeer herneemt geleidelijk, maar deze namiddag zullen er nog vertragingen zijn.

© SaRe

© SaRe

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen