© Pupa

Zo verwijder je die vervelende make-up vlek

Je kent het wel, je bent bezig aan de laatste finishing touch en je morst make-up op je kleding. Vlekken van foundation, gitzwarte mascara of felrode lipstick…Voor elke vlek bestaat er wel een oplossing. Met deze tips is je outfit proper vooraleer je ‘make-up vlek’ kan zeggen!

Oog make-up remover to the rescue

Gitzwarte mascara opent je blik, maar eenmaal op je outfit gemorst is het een heel ander verhaal. Beautyproducten voor de ogen (zoals mascara, eyeliner, potlood of wenkbrauwpoeder) bevatten veel vet. Daarom wacht je best met deppen tot het product is opgedroogd. Een product dat het vet verwijderd, afwasmiddel of shampoo bijvoorbeeld, biedt de perfecte oplossing voor de vlek. Blijf je de vlek zien? Gebruik dan een watje met oog make-up remover op waterbasis en dep voorzichtig op je kleding.

Van poeder- tot crèmebasis

Foundation is een van de meest voorkomende en hardnekkige vlekken. Nieuwe T-shirt aangetrokken en zit je met een vlek op je kraag? Probeer de vlek weg te krijgen door water met een beetje azijn te deppen. Ook shampoo of scheerschuim hebben al meerdere fashionista’s uit de nood geholpen. Gemorst met foundation, bronzer of blush op poederbasis? Stofzuig de bovenste laag poeder weg en dep de vlek weg met wat make-up remover.

Lipstick als finishing touch…En vlek

De perfecte kleur lipstick kan je outfit compleet ‘af’ maken. Jammer genoeg is zo’n vlek heel snel gebeurd. Gebruik geen water bij lippenstiftvlekken, dit maakt de vlek groter en doet ze sneller intrekken. Pure alcohol op een watje, een crèmige cleanser of een laagje Vaseline do the trick!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer