© Photo News

Matthews kopman van Tour-selectie Team Sunweb

Het Duitse wielerteam Team Sunweb heeft als één van de eerste deelnemende ploegen zijn definitieve selectie voor de Ronde van Frankrijk (start 1 juli) al rond. Michael Matthews is de kopman.

md

“Met de start in Düsseldorf is dit een speciale editie van de Tour de France voor ons”, vertelt de ploegleiding. “Onze selectie van negen renners is samengesteld met het oog op het grote doel: etappezeges behalen. We hebben een sterke groep renners geselecteerd die de lead-out zullen verzorgen voor Michael Matthews in de sprintetappes met een moeilijke finale”, aldus coach Aike Visbeek. Matthews won vorig jaar de Tour-etappe naar Revel. Hij heeft ook al twee ritzeges in de Giro en drie ritzeges in de Vuelta op zijn palmares.

De Australiër Matthews krijgt met Ramon Sinkeldam, Laurens ten Dam, Mike Teunissen, Roy Curvers en Albert Timmer vijf Nederlanders mee naar de Tour. Verder zijn er ook nog de Duitsers Simon Geschke en Nikias Arndt en de Fransman Warren Barguil. Die laatste - in 2015 nog veertiende in zijn eerste Tour - moet van zijn werkgever in de Tour vooral offensief rijden in de heuvelachtige etappes.

Bekijk hier de voorlopige deelnemerslijst van de Tour de France.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer