© Koen Bauters

Nu ook extra bussen voor Rock Werchter vanuit Aarschot

Tijdens de komende Rock Werchter zet De Lijn niet alleen vanuit het station van Leuven, maar voor het eerst ook vanuit van Aarschot bussen in richting Werchter. Op zaterdag 24 juni tijdens TW Classic blijft alles bij het oude. Er rijden vanaf 10 uur ‘s morgens bussen tussen het station van Leuven en het festivalterrein en de NMBS legt na afloop vanuit Leuven nachttreinen in naar Oostende, Roeselare, Lokeren (via Antwerpen), Genk en Mol.

Van donderdag 29 juni tot en met zondag 2 juli rijden de bussen vanuit het station van Leuven naar de halte Wijgmaalsesteenweg in Haacht vlakbij campingzone A en The Hive. Vanuit het station van Aarschot wordt er gereden naar een halte vlakbij het centrum van Werchter (Hoogland). De halte in de Achterheidestraat valt dus weg.

Op woensdag 28 juni rijden er enkel bussen tussen het station van Leuven en de halte Erwteveld vlakbij The Hive. Op maandag 3 juli, de dag na het festival, rijden de bussen tussen 6.00 u en 14.00 u vanuit Werchter zowel naar Leuven als naar Aarschot.

De bussen vanuit Aarschot zijn uitsluitend bedoeld voor festivalgangers die met de trein komen of inwoners van Aarschot die aan de hand van een afdruk van hun identiteitskaart kunnen aantonen in Aarschot te wonen. Niet-inwoners die met de auto naar Aarschot komen, kunnen dus niet op deze bussen terecht. De Lijn zet wel een pendelbus in tussen randparking C16 en halte Hoogland.

In totaal zet De Lijn tijdens Rock Werchter elke dag zo’n 100 chauffeurs en 50 bussen in. Jaarlijks worden in totaal ongeveer 120.000 festivalbezoekers vervoerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer