Literair Museum Hasselt viert 20-jarig bestaan

Het Literair Museum in Hasselt bestaat twintig jaar en dat viert het met een nieuwe naam: Villa Verbeelding. Woensdag werd de verjaardag uitgebreid gevierd met een feest, waarop meer dan 150 bezoekers aanwezig waren.

Op de langste dag van het jaar, precies 20 jaar geleden, opende het Literair Museum in Hasselt de deuren van het witte herenhuis in de Bampslaan in Hasselt. “Het begon met 3 tentoonstellingen op de benedenverdiepingen”, aldus het museum. “Door de jaren heen groeide de werking. In het hele huis, van de kelder tot de zolder, zijn er nu tentoonstellingen.”

De naam ‘Literair Museum’ roept volgens de werking echter andere verwachtingen op bij de bezoekers. “Als mensen Literair Museum horen, dan denken ze aan oude boeken en manuscripten”, zegt Marijke Rekkers van Villa Verbeelding. “Maar de focus ligt bij ons ook op vormgeving met tentoonstellingen. Elke tentoonstelling roept bijvoorbeeld een andere sfeer op. Ook voor kinderen was de naam wat te moeilijk.”

Vandaar dat er is gekozen voor een nieuwe naam. “De naam Villa Verbeelding dekt onze lading volledig en spreekt de bezoekers ook aan op hun verbeelding als ze binnenkomen”, aldus nog Rekkers. Bezoekers reageerden volgens Rekkers enthousiast op de nieuwe naam. “Ze vinden het een slimme en goed gekozen naam”, aldus Rekkers. “Eén iemand vond het jammer dat het woord museum is verdwenen, maar de rest was allemaal zeer positief.”

Om het twintigjarig bestaan en de nieuwe naam te vieren, organiseerde het museum woensdag een verjaardagsfeest voor zowel jong als oud. Van 14 uur tot 18 uur waren meer dan 150 kinderen en volwassenen aanwezig voor een programma aan activiteiten en workshops. ‘s Avonds werd er plaatsgemaakt voor muziek, een hapje en een drankje.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer