Kempische Steenweg opnieuw dicht tijdens Pukkelpop

Ook dit jaar gaat de Kempische Steenweg tijdens de Pukkelpopperiode, ter hoogte van het festivalterrein, dicht. “De verkeersingreep van vorig jaar werd door iedereen positief geëvalueerd”, zegt Hasselts burgemeester Nadja Vananroye (CD&V). “Niet alleen qua comfort en beleving de juiste beslissing, maar ook essentieel om de veiligheid van de festivalgangers, medewerkers en buurtbewoners te garanderen.”

dj

Op 16, 17, 18, 19 en 20 augustus zal er geen gemotoriseerd verkeer toegelaten worden op het weggedeelte van de Kempische Steenweg tussen de kruispunten Vijverstraat/Tulpinstraat en Europalaan/Walenstraat. Plaatselijk verkeer verloopt via dezelfde omleidingen als vorig jaar. Voor de buurtbewoners worden er doorgangsbewijzen voorzien zodat zij de lokale handelaars, de sportclubs enzomeer kunnen bereiken. Doorgaand verkeer dat niet in de buurt van het festival moet zijn, wordt verzocht om de Pukkelpopsite te vermijden. Komend vanuit Noord-Limburg krijgen autobestuurders aan het afrittencomplex E314 in Houthalen de keuze om via de Westerring in Genk of via het Klaverblad in Lummen richting Hasselt te rijden.

Net zoals vorig jaar worden, op strategische plaatsen, de real time reistijden aangegeven zodat de snelste route om Hasselt te bereiken kan gekozen worden. Ook wordt opnieuw een kiss & ride-zone voorzien in de Bampslaan, vlakbij het station van Hasselt. Nieuw is de tweede kiss & ride ter hoogte van Camping Relax, gelegen aan de achterzijde van Domein Kiewit. Op beide locaties kunnen de festivalgangers een shuttlebus nemen naar het festivalterrein en de verschillende campings. En er zijn ook nachtbussen richting verschillende Limburgse gemeentes aan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer