© AFP

Fans Vogue boos om cover met Kendall Jenner

Model Kendall Jenner prijkt dit jaar op het prestigieuze september-nummer van de Amerikaanse Vogue tot grote teleurstelling van een heleboel lezeressen. Hoofdredactrice Anna Wintour is dan ook kop van jut.

lla

#ripvogue, #worstseptemberissuecover en #goodbyefashion zijn maar enkele van de hashtags die op sociale media gebruikt worden om de samenwerking tussen Vogue en Jenner te bekritiseren. En daarbij wordt hoofdredactrice Anna Wintour niet gespaard. Op de webpagina van Vogue regent het negatieve reacties aan haar adres. “Anna zegt altijd dat Vogue de huidige maatschappij moet weergeven. Als Jenner de reflectie van onze samenleving is dan hoop ik dat er snel een einde aan komt”, schrijft een lezeres. “Anna Wintour weigerde jarenlang lingeriemodellen in Vogue en plots papt ze aan met een realitysterretje?!”, zei een andere lezeres, die ermee dreigt haar abonnement op het blad op te zeggen.

Dolgelukkig

De commotie mag dan groot zijn, toch laat Jenner het niet aan haar hart komen. Het twintigjarige model en halfzus van Kim Kardashian is nog altijd heel erg blij met haar cover. Afgelopen donderdag postte Jenner nog de voorpagina van Vogue op Instagram. “Dit is het gaafste ooit”, schreef een dolgelukkige Jenner bij het beeld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer