Dankzij nieuwigheid uit Kopenhagen moet je hier nooit meer afstappen aan het rood licht

© mvn

De stad Brugge gaat fietsers nu ook letterlijk steunen. Met fietssteunen, zodat u niet hoeft af te stappen bij rood licht.

ktb

Na de fietspompen krijgen de Brugse fietsers er nog een opmerkelijk stukje infrastructuur bij: een 4 meter lange voetsteun en handgreep. De eerste exemplaren zijn geïnstalleerd op aan de Smedenpoort en aan de R30 ter hoogte van het station, voor de introductie tijdelijk opvallend kleurrijk versierd.

Het Brugs stadsbestuur haalde de inspiratie in Kopenhagen, waar voetsteunen voor fietsers al lang ingeburgerd zijn. Door de voet op de steun te plaatsen in plaats van af te stappen, gaat stoppen en opnieuw vertrekken aan de verkeerslichten een stuk vlotter.

“Maar dit verhoogt niet alleen het comfort van de fietser, het moet de fietsers ook aanzetten om eventuele overtredingen te vermijden”, zegt burgemeester Renaat Landuyt (SP.A). Zo moet de comfortabele stopplaats fietsers ervan overtuigen om níet door het rood te rijden. “Een geheugensteuntje dat ook fietsers zich aan de verkeersregels moeten houden dus.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen