© rr

Verdachte (20) van schokkend pestfilmpje blijft aangehouden

De raadkamer in Antwerpen heeft donderdag de aanhouding bevestigd van de 20-jarige man uit Mechelen die betrokken was bij het pestfilmpje in Ranst. Dat meldt de Antwerpse afdeling van het parket van Antwerpen.

inke, sare

Het filmpje deed de gemoederen de voorbije dagen hoog oplaaien. Op de beelden was onder meer te zien hoe een 13-jarige jongen uit Emblem (Ranst) de keel werd dichtgeknepen tot hij het bewustzijn verloor. Toen hij na enkele ogenblikken weer bijkwam, probeerde hij te ontkomen. Tijdens zijn vlucht werd hij door een van de verdachten nog geslagen. Het slachtoffer werd uiteindelijk in het kanaal geduwd.

De verdachten hadden de feiten gefilmd en de beelden verspreid via sociale media. Een school in Lier kreeg het filmpje onder ogen en verwittigde de politie. De drie jongeren werden snel geïdentificeerd. Ze zouden het plan hebben opgevat om het slachtoffer te laten hyperventileren.

De twee minderjarige verdachten - een 15-jarige jongen uit Sint-Katelijne-Waver en een 16-jarige jongen uit Putte - werden door de jeugdrechter in een gesloten instelling geplaatst. De man van 20 uit Mechelen werd aangehouden door de onderzoeksrechter voor foltering en opzettelijke slagen en verwondingen aan een minderjarige. De raadkamer heeft donderdag zijn aanhouding bevestigd. Zijn advocate wilde na afloop geen commentaar kwijt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER