© Getty Images/iStockphoto

Blaffende hond redt leven van vrouw tijdens wurging door vriend

Een 44-jarige man uit Dilsen-Stokkem riskeert een celstraf van drie jaar met volledig uitstel voor poging doodslag op zijn vriendin. Tijdens een psychose door overmatig druggebruik, probeerde hij de keel van zijn partner dicht te knijpen. Omdat de hond begon te blaffen, kwam hij tot inzicht. Hij gaf zichzelf aan.

ShDe

Op 1 november 2011, om 22u10 wandelde de veertiger het politiekantoor binnen om zichzelf aan te geven. In de woning van zijn vriendin in Dilsen had hij eerder die dag zijn partner proberen wurgen. De man nam jarenlang medicatie tegen psychoses, maar kampte ook met een zware cocaïneverslaving. Die dag vertrok hij na een discussie met de wagen naar Maastricht, liet hij zijn medicatie links liggen en nam hij cocaïne.

“Probeerde haar te wurgen”

Helemaal onder invloed van het spul kwam hij terug thuis. Nadat zijn vriendin hem confronteerde met zijn gedrag, sloegen zijn stoppen door. “Eerst gooide hij een plastiek fles richting haar borst. Nadien nam hij haar hals met beide handen vast en probeerde haar te wurgen”, stelt de procureur. “Pas toen de hond begon te blaffen kwam de man tot inzicht. Hij besefte plots wat hij deed, excuseerde zich en liep weg.” De vrouw kreeg geen lucht meer en verloor even het bewustzijn.

De veertiger liet zich meteen opnemen en volgt momenteel nog steeds een begeleiding. Daarom vroeg de procureur de minimumstraf van drie jaar met volledig uitstel onder voorwaarde dat hij zich verder laat begeleiden.

Vonnis op 6 juli.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer