© Fotolia

Braziliaanse drugsrunner uit Maastricht veroordeeld tot 20 maanden cel

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft donderdag een 27-jarige Braziliaanse drugsrunner uit Maastricht veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 20 maanden en een geldboete van 8.000 euro waarvan de helft met uitstel.

Op 4 mei 2017 werd hij in Hasselt gearresteerd met 142 gram heroïne, 5,6 gram coke en 275 euro cash op zak. In het politiebureau wilde hij wegvluchten, maar hij liep blijkbaar een verkeerde deur binnen want hij belandde in de kantine van de politie. Bij zijn vlucht duwde hij een agent tegen de grond, die werkonbekwaam was.

De man was al sinds 20 december in ons land gesignaleerd, maar hij ontkende dat hij sinds die periode dealde. Hij had naar eigen zeggen veel vrienden in België en dat zou zijn veelvuldige aanwezigheid in ons land verklaren. Zo zou zijn beste kameraad in Lanaken wonen. De rechtbank vond in het dossier echter geen elementen, die zijn bewering hard maakten. Het openbaar ministerie tilt zwaar aan het fenomeen van de drugsrunners omdat die lokale gebruikers in Limburg dieper in de miserie duwen.

De man zat tot nu toe in hechtenis. Hij vertelde de rechter dat hij in Nederland met 20.000 euro schulden zat. Af en toe stuurde hij geld op naar zijn familie in Brazilië. Twee gsm’s, de drugs en 275 euro zijn verbeurd verklaard.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer