IJsboerke draait 24 uur op 24, 7 dagen op 7

© BERT DE DEKEN

Om de vraag naar ijsjes te kunnen bijhouden, draait IJsboerke momenteel continu. Dag en nacht. Weekdag en weekend. “Zelfs Spanje schreeuwt om meer IJsboerke”, zegt ceo Peter Janssens.

pom

Vier jaar geleden was IJsboerke nog een “noodlijdend bedrijf”. Vandaag draait het - letterlijk - onophoudelijk. Niet alleen het hoofdhuis in Tielen, ook de ijsfabriek in Beerse. 500 vaste werknemers en 100 interims laten er de banden onafgebroken lopen.

Koffiekoeken-ontbijt

“Dit hadden we niet verwacht”, zegt ceo Peter Janssens. “Vorig jaar heeft het tot bijna midden juli geregend. Dit jaar waren onze werkregelingen dus niet voorzien op een meer dan fulltime-productie. Een dikke pluim dus voor ons personeel dat zo flexibel is dat het ’s nachts en tijdens de weekends wil komen werken. Wij kunnen het hen enkel wat aangenamer maken met een koffiekoeken-ontbijt.”

Bij IJsboerke draaien ze nu vooral schepijs. Bakken van één en anderhalve liter. Maar sinds een paar dagen explodeert ook de vraag naar het zogenaamde impulsijs: het steeltjesijs en de horentjes. IJsboerke, de grootste Belgische ijsfabriek dat zijn producten onder eigen naam op de markt brengt, levert ijsjes aan de distributie, de horeca, bedrijven, ziekenhuizen en rusthuizen. Niet alleen in het binnenland. Ook Duitsland, Frankrijk en zelfs Spanje schreeuwen om meer ijs. “Iedereen trekt aan ons; wij trachten de bedeling zo eerlijk mogelijk te doen.’

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen