Direct naar artikelinhoud
Dilsen-Stokkem

Hond redt leven van bazin tijdens wurgpoging

Illustratiefoto.

Een 43-jarige man uit Dilsen-Stokkem hangt een gevangenisstraf van minstens drie jaar, eventueel met uitstel boven het hoofd omdat hij tijdens een drugspsychose geprobeerd heeft zijn vriendin te wurgen. Dat de vrouw de moordpoging overleefde, is grotendeels te danken aan haar hond.

Op 31 oktober 2016 kreeg de man, die al verschillende jaren aan psychoses leidt, ruzie met zijn vriendin en ging hij naar Maastricht. Daar snoof hij cocaïne en geraakte hij in een psychose omdat hij zijn medicijnen niet had gepakt. Toen hij terug naar zijn vriendin ging kregen ze opnieuw ruzie over zijn drugsgebruik. Tijdens het argument gooide hij eerst een plastic fles fles naar haar om vervolgens zijn handen rond haar hals te planten. Hierop begon de hond luid te blaffen waardoor de man uit zijn psychose geraakte. De vrouw verloor even het bewustzijn door de wurging maar overleefde de moordpoging.

Toen de man besefte wat hij gedaan had, ging hij zich aangeven bij de politie en vroeg hij om een internering.

Na een korte voorhechtenis werd de man voor zijn drugsprobleem en psychoses opgenomen in een instelling. Net omdat hij zichzelf heeft aangegeven en hulp zocht vorderde de procureur de minimumstraf van drie jaar, eventueel met uitstel zodat de man zijn behandeling kan verder zetten. Vonnis op 6 juli.